DIY Pom Poms

11:16


I'm baaaack!

Evo me nazad nakon male pauze aka odmora od BLOGvembera (btw ukoliko vas zanimaju svi postovi koji su bili dio blogvembera samo u tražilicu upišite blogvember i pojaviti će vam se svi postovi objavljeni u mjesecu studenom na jednom mjestu).

Vraćam se sa novim DIY postom, prošlo je jako dugo od posljednjeg, nisam neka od DIY akcija, rijetko ih imam no kada ih imam dobre su. Prije nekoliko dana sam objavila fotku pom pomsa (ja ih zovem pufice, ne znam zašto) koje sam pravila od plastičnih vrećica. DIY pom pomsi nisu nikakv novost u DIY svijetu, rade se od starih majica, vune, ukrasnog papira i koje kakvog materijala. Mi smo ih radili od običnih plastičnih vrećica.

Nije nimalo komplicirano, brzo i lako uđete u đir, sve možete prilagoditi sebi samo je potrebno vremena.

Za pravljenje pufica potrebne su vam sljedeće stvari:

  1. Plastične vrećice (veličina i boja po želji)
  2. Komad kartona (može i od kutija za cipele i od klasičnih kutija)
  3. Šestar (ili neki tanjurić ili neki okrugli predmet kojim ćete moći iscrtati krugove)
  4. Škarice
  5. Vrpce (također veličina, boja i materijal po želji)


1. KORAK

Uzmete karton i iscrtate "krofnu". Veličinu sami odredite, što je krofna veća to će krajnji proizvod biti veći, kada iscrtavate unutrašnji krug pazite da ne bude premali tako da lako možete provlačiti vrećice kroz njega. Zatim ih izrežete, na fotkama ispod sam vam pokazala krugove od tankog kartona i debljeg. Malo je lakše raditi sa debljim kartonom no ako ne možete doći do njega poslužiti će i tanji (od neke kutije od cipela).
2. KORAK
Uzmete vrećice, e sada, ovaj korak možete prilagoditi kako god vi želite, ja sam koristila 4 vrećice. Koliko ćete vrećica koristiti za jedan pom pom ovisi o vama i ovisi o tome kakve vrećice imate, konkretno na fotki su one najtanje i najobičnije plastične vrećice koje sam kupila u METRO-u (100 komada 8 kuna) Odrežete rubove kao što je prikazano na fotki ispod...


 i sa lijeve i desne strane ih prerežete i vaša vrećica bi sada trebala izgledati ovako...


3. KORAK

Uzimate dvije "krofnice" i krećete omotavati vrećice oko njih. Ako radite jednobojne onda samo motate jednu pored druge, samo morate paziti da nekako ravnomjerno rasporedite sve vrećice oko krofnice i da vam ne ostanu rupe. Kao što sam rekla koliko čete vrećica koristiti za jedan pom pom ovisi o vama, mi smo koristili 4, možete i više, što više koristite to će one biti punije, a što su punije to su ljepše, no ne bih pretjerivala, za ovu veličinu mislim da bi maksimum bio 6 komada po jednom pom pomsu. 

Ako radite jednobojne onda samo motate jednu pored vrećicu pored druge, ako radite u bojama, jedna je opcija motati kao što vidite na fotografiji, isto jednu pored druge, druga opcija je cik cak što znači da npr uzmete jednu žutu vrećicu i omotate oko cijele krofnice i tako sve ostale, tako ćete dobiti da je pom pom random prošaran bijelom i žutom (u ovom slučaju). Treća opcija je da (npr) prvo sve žute vrećice omotate duž cijele krofnice i onda na žute motate (npr) bijele, tako če te dobiti žutu crtu u sredini. Načina ima puno samo se trebate malo poigrati. :)

Još jedna stvar, nemojte motati prečvrsto jer ih nećete moći izrezati kasnije.4. KORAK

Kada ste omotali vrećice, uzmete škarice i režete kao što je prikazato na fotki ispod, kod ovog koraka morate malo paziti da vam se pufica ne raspadne dok ju režete. Zatim uzimate trakicu kojom ćete ih vezati i provučete ju između dvije krofnice i lijepo polako stežete dok ide, samo pazite da vam ne pukne trakica (događalo nam se i to hehe).
5. KORAK

Kada ste zavezali vrpcu (na čvor) sada pom pom "popravljate", režete ako neki komadić viri iz kruga i oblikujete tako da bude jednak sa svih strana, zatim ga raščupate malo i to je to, napravili ste pom pom. :)

Jedna odlična opcija za ukrašavanje prostora za razne prilike (vjenčanja, zabave, itd) nije skupo niti komplicirano samo je potrebno vremena. Sve možete prilagoditi sebi, od veličine, boje i gustoće pom pomsa.

Što se tiče vrećica, najidealnije bi bile ovakve kakve sam ja imala samo malo čvršće iliti vam kvalitetnije, od takvih vrećica pom pomsi izgledaju još elegantnije i "skuplje". Ne bih preporučila one sjajne ("lakirane") vrećice jer se one ne daju "zgužvati". 

I to je to, nadam se da vam je post pomogao i ako se bacite u izradu pom pomsa obavezno me označite negdje na društvenim mrežama da vidim ili mi pošalite fotku. :)FACEBOOK    •••  INSTAGRAM      •••    BLOGLOVIN     •••   TWITTER

You Might Also Like

9 komentari