Q&A #1 - Vi pitate ja odgovaram!

13:05


Helou dame,

danas imam za vas jedan jedan opušteniji post, vi pitate ja odgovaram post je danas na repertoaru, skupila sam pitanja koja se stalno ponavljaju, i na FB sam vas pozvala da me pitate što god vas zanima pa da na to sve odgovorim na jednom mjestu.
Dan je sav neki nikakav, oblačno je, kiša se nećka hoće neće pasti ide mi na živce ne znam da li da se zaputim u grad ili ne #firstworldproblems

Pitanja ste slali na mail i na Facebooku i hvala vam na lijepom odazivu, iako ste se sramili ostaviti pitanje na statusu niste se sramili pitati ovako ono što vas zanima i to mi je baš bilo drago, ima svakakvih pitanja hehe, znatiželjne ste mustre :).

Pa krenimo...neću ići po nikakvom posebnom redu.

Baviš li se šminkanjem? Ako da, koliko naplaćuješ šminkanje?

  • Ovo pitanje stvarno jako često dobijem i odgovor je i dalje ne, ne bavim se šminkanjem, želja postoji u meni haha, ali još uvijek nije dovoljno jaka, dijelom zbog toga što mislim da nisam dovoljno dobra, drugi je da treba taj kofer napuniti pravim stvarima. Ista stvar je bila i sa bloganjem, imala sam želju dugo no nisam krenula u to dok nisam bila 100% spremna. 
Koliko bi najviše novaca dala za ruž? 
  • 200- tinjak kuna. A i to mi je previše s obzirom da nemam svoj novac uvijek. Imam 3 ruža iznad 200 kuna i ni nemam želju baš za još. Nisu mi ti ruževi nešto puno bolji od onih jeftinijih. Ali eto, žena nekada želi luksuznije stvari.   
Kada će post sa makeup kolekcijom?
  • Kada završim sređivanje stola za šminkanje, treba mi neka dobra financijska injekcija, ne volim stvari raditi polovično, mogu ja vama pokazati ali znam da ću gledati taj post i bit ću jako nezadovoljna, strpite se malooo. ;)
Hoćeš li snimati videe?
  • Ja bih, probala sam, ali nisam bila zadovoljna s time kako je ispao, oprema nije dovoljno dobra a sada nisam u mogućnosti mijenjati fotoaparat i kupovati dodatnu opremu. Vraćam se na ono da ne volim stvari raditi polovično. 
Najdraži puder ikad? 
  •  Još uvijek nemam najdraži puder svih vremena, isprobala sam dosta, no i dalje je to mali broj s obzirom koliko ih ima na tržištu. Catrice puderi mi odgovaraju jako što se tiče drogerijskih, a što se tiče HE ili pro brendova tu nisam još našla savršeni. 
U kojem dijelu Osijeka živiš? Viđam te po Donjem gradu i Jugu 2. Nisam stalker obećajem ali sam te već par puta uočila :P
  • Hahahahah, okej. Još uvijek mi je toliko čudno kada me ljudi prepoznaju u gradu i kada mi priđu i pitaju jesi ti LMF. Ne živim ni u DGO i na Jugu 2, ali članovi obitelji i moj dragi žive u tom dijelu grada (DGO - Jug2) pa sam tamo često :). Ja ustvari živim u predgrađu Osijeka, ne u samom gradu. 
Koliko si dugo u vezi? Boyfriend tag mi je bio baš super! Činite se kao odličan par! :)
  • Opa, zalazimo u privatne vode hahaha, drago mi je da ti se vidio post, bilo ga je baš zabavno raditi...u vezi smo 2 i pol godine i jako nam je lijepo :) Post možete pročitati OVDJE.
Omiljeni parfem? Ne pišeš uopće o njima...
  • Ne pišem o njima jer ne ekperimentiram s parfemima baš, kupujem ih i koristim no nisam sva u parfemima, ne kužim se u mirise (razlikujem osnovne mirise, slatki, svježi, citrusni haha) tako da ih zbog toga zanemarujem na blogu, ali volim dobar parfem. Najdraži parfem ikad mi je Bvlgari Jasmin Noir i Chanel Chance. 
Kada će novi blog sale?
  • Nemam ga u planu uopće za sada, sorkač :)
Koji bi puder preporučila za ljeto? 
  • Joooj iskreno, nemam pojma, kada je 40°C preporučila bih vam da se ni ne trudite osim ako nije u pitanju svadba ili tako nešto gdje baš morate biti sređeni i samo nanesete SPF na lice. A ovako definitivno neki sa mat finišem ni ja nisam našla još savršen za sebe, i dobar transparentni puder u kamenu za matiranje tijekom dana, ja volim Essence All About Matt, za mene funkcionira. I listići za matiranje, definitivno preporučam listiće za matiranje u torbici. Evo ako je netko našao savršen puder za ljeto za sebe neka slobodno ostavi komentar, podijelite sa nama :)
Družiš li se privatno sa nekim drugim beauty blogericama? 
  • Redovno nažalost ne, koliko ja znam (možda griješim) nema više nikog iz Osijeka, ima ih oko mene u Slavoniji koje sam upoznala (Tatjana sa Ms Mozgy's Corner, Mirna sa A Girl in Berlin, Suzana sa Airy Fairy Makeup - sa Suzanom sam putovala u ZG na BBDay). I ostatak koje sam upoznala to se dogodilo na ovogodišnjem Beauty Blog Day-u.  
Kako da oblikujem obrve?
  • Onako kako pristaje tvome licu, nemoj forsirati neki oblik samo zato što se on tebi najviše sviđa ako to nije moguće i ako tako ne izgledaju tvoje prirodne obrve, totalno fejk nacrtane obrve nisu dobar look nikako i vidi se da to nije nije ni blizu prirodnog oblika tvojih obrva. Naše obrve imaju oblik kakav imaju jer on našem licu najbolje pristaje, ne čupati previše da ne završite sa crtom. Ako niste nikada to radili prepustite se profesionalcu prvi puta u ruke da vam napravi oblik kojeg vi kasnije možete sami održavati. I točno recite što želite kako se kozmetičarka ne bi zanijela i naći dobru kozmetičarku naravno. 
Kako potamniš budući da si rekla kako teško tamniš, i ja sam jako svijetle puti i svako ljeto muku mučim da dobijem nekakvu boju da ne izgledam bolesno?
  • Evo kako to kod mene ide: Ili se krenem sunčati svaki dan po sat vremena u dvorištu ili odem 4-5 puta u solarij na 5 minuta (prva dva puta) pa po 8 minuta da dobijem taj prvi sloj, da minimalno potamnim i onda se sunčam kod kuće i kada idem na bazene ili na more, koristim ulja za sunčanje i pekmeze za ubrzano tamnjenje jer nisam tip koji se može dugo sunčat, vruće mi je, budem cijela mokra i ne mogu ležati i buljiti u točku tako da se potrudim da tih sat vremena nešto i napravim. Prije pekmeza za tamnjejne obavezno nanijeti SPF jer ako si svijetla kao ja onda izgoriš u roku keks kao i ja. E sada imam tu lijepu preplanulost i ne izgledam bolesno i kada odem na more tamo samo koristim SPF da ne izgorim, i to ne preveliki, 25- 30, da i dalje tamnim ali da ne izgorim. I ja imam problem taj da mi boja brzo ode, evo sunčala sam se sada kada smo imali taj prvi toplinski val i dobila sam boju i to dobro i kako se vrijeme zadnjih tjedan dana pokvarilo pola boje mi je otišlo. Ma e...muke hehe. Uglavnom kod mene ide strpljen spašen, svaki dan pomalo i dobijem boju, nema šanse da bijela budem odmah cijeli dan na suncu jer koliko god se mažem izgorit ću. 
Kako si se naučila tako dobro šminkati?
  • Ne znam iskreno hehe, ne mislim da posjedujem neke brutalne vještine, ali vježba i valjda neki talenat mora postojati. I da, hvala bogu na YouTube-u haha, sve što znam danas sam prvo vidjela na YT i onda isprobavala na sebi i prilagođavala kako meni stoji i odgovara. I dobri kistovi, morate imati prave i dobre kristove, trećina posla već je tu odrađeno. 
Imaš li savjete za blogere početnike? Ti si tako dobro odmah krenula...
  • Hvala ti :)...pa tome mogu zahvaliti ostalim blogericama koje pišu duže od mene od kojih sam vidjela kako se to radi i gdje sam mogla vidjeti što se i kako meni sviđa, i imala sam u startu dobar fotoaparat i znala sam već kako rukovati s njim jer sam se u srednjoj jedno vrijeme bavila fotografijom. Savjeta imam nekoliko: 
  • 1. budite svoje, nemojte glumatati jer se to vidi. 
  • 2. pišite o temama koje vas najviše zanimaju i u koje se najbolje i najviše razumijete, nemojte blog bazirati na nečemu o čemu ustvari uopće nemate pojma, ako je vaša strast preparativa, pišite o njoj, ako je to kosa, pišite o njoj, ne kažem da ne možete pisati o svemu, ali nemojte se praviti pametni ukoliko niste sigurni u ono što pišete i nemate prave činjenice i argumente za ono što pišete.
  •  3. razvijte svoj stil pisanja, nemojte biti copy cat. 
  • 4. mora vas zanimati to o čemu pišete i morate biti iskreno u tome jer se i to vidi. 
  • 5. budite uporni i ustrajni, čitatelji se grade s vremenom i ne događa se ništa preko noći.
  • 6. komunicirajte sa svojim čitateljima i dajte im do znanja da čitate što vam pišu i zahvalite se.
  • 7. uživajte u bloganju, ako je to nešto što vam je teret i ne uživate u tome, onda to nije za vas. 
Kako se nosiš s hejterima?
  • Pa da budem iskrena, već ih dugo nema (da kucnem o drvo) i to mi je baš drago, a dok ih je bilo nosila sam se dobro jer sam sigurna u to što radim i kada mi netko ostavi komentar da je to užas i da je loše ne uzimam to k srcu jer ja znam da je to odlično, i da je to čisti hejterski ljubomorni komentar. Pročitam to, nasmijem se i nastavim sa životom, pa gdje bi stigli u životu kada bi se obazirali na svaki komentar koji dolazi od osobe koju ni ne poznajete i ništa vam ne znači i koja vam ne želi dobro...
Jesi li ikad požalila što si se upustila u ovo sve?
  • Ni u jednom trenutku :)
Bi li i kad odrezala tu svoju dugu kosu?
  • Bi i jesam, nisam emotivno vezana za svoju kosu, svake godine ja nju skratim malo ispod ramena i za godinu dama opet imam dugu kosu, jako brzo raste i već sam odlučila da ću je nakon ljeta odrezat jer će vjerojatno biti suha i ispucana od mora a i imam balayage pramenove pa vjerujem da će se oštećenja više vidjeti. 
MAC ili Inglot?
  • Nisam ništa isprobala od Inglota tako da MAC.
Koje je tvoje mišljenje o hrvatskoj blogosferi?
  • Moram priznati da od hrvatskih blogova čitam samo beauty blogove, tako da imam mišljenje samo o beauty zajednici, koja se po mom mišljenju svakim danom popravlja i ide na bolje, sve je ovo kod nas još uvijek u početcima i dug je put pred nama još. Ali stvari definitivno idu na bolje. 
Koliko ti treba da se našminkaš? Koristiš puno proizvoda kada se šminkaš....
  • Ako radim full glam makeup onda mi treba i do 45 minuta, ako je ovako jednostavni svakodnevni treba mi od 5 do 20 minuta, ovisi kako sam raspoložena, ali mogu se našminkati i za 5 i za 50 minuta haha. A ako trebam full glam makeup a nemam vremena za igranje i trebam se brzo našminkat već imam jedan uhodani look kojeg onda radim za kojeg mi treba 15 minuta, kojeg koristim i kada imam vremena ali nemam inspiracije. 
Jednom si u jednom postu pričala o depiliranju voskom i depilaciji ruku? Kakva su tvoja iskustva s time i što korisitš?
  • Na depilacije voskom idem samo preko ljeta, onda depiliram cijele noge i prepone, pogotovo kada idem na more, uvijek to napravim prije mora i na moru ne moram uopće razmišljati o tome. Puštanje dlačica je muka božja pogotovo preko ljeta, ali istrpim jer je vrijedno toga da 10 dana na moru ne moram razmišljati o tome, a dok puštam dlačice spas su maxi haljine i suknje hahaha. Ali budući da mi kosa brzo raste tako je i sa ostalim dlačicama na tijelu tako da ih ne moram puštati nešto super dugo. Što se tiče depiliranja ruku to radim redovito jel, sama kod kuće sa epilatorom, prvi puta sam to napravila kod kozmetičarke sa voskom a od onda to radim sama doma, dlačice su se prorijedile i ima ih upola manje nego dok ih nisam deplilirala nisu ništa jače i sada kad "zarastem" nisu ni upola primjetne kao prije, tako da ako te to muči nema straha, ali ih vreba čupati a ne brijati. Već sam se ispraksirala i za obje ruke mi treba 15 minuta.

Uhhhhhh...umorih se :) To je to, hvala vam na lijepom odazivu, ovo je bilo baš zabavno nadam se da vam se post svidio :).


FACEBOOK    •••  INSTAGRAM      •••    BLOGLOVIN     •••   TWITTER




You Might Also Like

11 komentari

  1. Wooow, iscrpni odgovori, svaka cast :) bilo je zanimljivo citati... i drago mi je sto se hejteri vise ne oglasavaju, jer ti je stvarno blog super. I ne budi skromna toliko... stvarno se lijepo sminkas i mozda bi se trebala početi time baviti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neka me i dalje zaobilaze u širokom luku :D
      A čuj nikada nije kasno, još jedan razlog kojeg sam zaboravila spomenuti je taj da sam još uvijek nervozna jako kada šminkam druge, ne mogu se opustiti kao kad sebe šminkam, a vježbanje na sebi i na drugima se ne može usporediti, možda i budem, ima vremena :D

      Izbriši
    2. ja isto imam taj problem, šminkala sam 2 cure za razlčite prilike, od nervoze mi se ruke krenu tresti, ne poznam im lica tak dobro kao svoje pa griješim, i onda imam dojam još da sam pregruba i da ih boli moje šminkanje (da, baš imam problema:) i onda odustanem)...jako volim tvoj blog :D
      andrea

      Izbriši
    3. To sa šminkanjem se i meni dešava. Nekad ispadne super, ali nekad se uzneda jer ne stoji nam svima isto...

      Izbriši
  2. Nisam znao da smo sugrađani što je zanimljivo. :) Previše je blogova tako da ne znam više tko je tko odakle. :D Odgovori na pitanja su bili iscrpni tako da nema šanse da bude još podpitanja. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A i ti si iz Osijeka? Eto muški beauty bloger pa lega :D

      Izbriši
  3. Zanimljivo i korisno je bilo pročitati odgovor i savjete o bavljenju blogom, pogotovo od nekoga sa naših prostora ko se time uspješno bavi, a čini mi se da naše blogerice ne pišu dovoljno o tome.
    Tek nedavno sam otvorila blog i tražila sam kod blogerica koje pratim bilo kakav članak posvećen novim blogerima, ali nisam našla nijedan. Drago mi je da si ti ovdje obuhvatila suštinu i poentu bavljenja blogom, iako bih ja imala još more potpitanja vezano za temu, ali za to ću sačekati novi q&a post :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Zanimljivo mi je ovako upoznati druge cure malo bolje, samo preko recenzija ne mogu uopce odrediti tko je kakav, a ovo je super promjena nekad :) slazem se s tobom oko onih savjeta za blogere i oko polovicnosti, najbolje se drzati provjerenog i ne izvoditi previse stvari koje ne znas/ne razumijes.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram se i ja malo odmorit od striktno beauty postova :)

      Izbriši